Over Musicly

Musicly is hét online platform voor muziekondernemers
die hun droom waar willen maken:

Leven met én van muziek!

Sinds de bezuinigingen en veranderingen in de subsidieregelingen
in 2012 is het een stuk moeilijker geworden om rond te komen als
muzikant. 20.000 banen zijn verloren gegaan en het gemiddelde
inkomen van een muzikant is gedaald naar slechts 17,500 euro per
jaar. Veel muzikanten hebben een bijbaantje nodig om rond te
komen waardoor ze te weinig tijd over houden voor wat ze het
liefst willen: muziek maken en overdragen.

Wil jij niet alleen leven met, maar ook van muziek?
Musicly helpt jou graag op weg!

Musicly inspireert en informeert muziekondernemers met
succesverhalen van andere muziekondernemers,
tips & tricks voor muziekondernemerschap
en relevant nieuws uit de muziekindustrie.

Daarnaast zal Musicly ook netwerkborrels, workshops en events
organiseren om leden te stimuleren om samen te werken, nieuwe
concepten te vormen en vooral om muziek te maken!

Meer weten?

hallo@musicly.nl

VACATURES

Vrijwilligers gezocht voor de volgende functies:

Op dit moment is Musicly op zoek naar redacteurs en bloggers! Heb je kennis van en/of interesse in muziek en ondernemen? Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven die op onze site worden gepubliceerd? Grijp dan je kans en bekijk onze vacature.

Ook is Musicly op zoek naar enthousiastelingen die ons IT team willen komen versterken. Met dit team draag je zorg voor de bouw + het beheer van de site en de community. Lijkt het je wat? Bekijk dan deze vacature.

Team Musicly

Ciska Weeda

Funky Founder

Al tijdens haar opleiding aan het conservatorium voor klassiek pianist en cognitieve wetenschappen was Ciska bezig met ondernemen. In 2014 richtte zij een snel groeiende pianoschool op in Amsterdam. Om zich heen zag zij dat vele andere musici en muzikanten niet goed wisten hoe zij hun muzikale talent om kunnen zetten in business en vroegen haar om raad. Dit gaf haar de motivatie om Musicly op te richten. Met Musicly wil Ciska andere muziekondernemers inspireren om hun muzikale droom waar te maken door het bieden van een online platform en community waar kennis en ervaring met elkaar gedeeld kan worden. Naast ondernemen is Ciska gek op de nieuwste tech ontwikkelingen, elektronische muziek, klankinstallaties en dieren met staarten.

Saskia Stekelenburg

Co-Founder / Social Media Jiver

Saskia is een zangeres en songwriter en daarmee wel bekend met de obstakels waar muzikanten tegenaan lopen. Haar ervaringen leiden er dan ook toe dat ze zich graag wilt inzetten voor het versoepelen van het muzikale leven. Naast haar bezigheden in de muziek werkt zij op de technische afdeling van een verzekeringsmaatschappij. Bij Musicly kan zij haar kennis van online applicaties samenbrengen met haar kennis van muziek. Bezoek haar website op http://www.saskia-iris.nl

Patty Smit

PR & Beatblogger

Tijdens haar masteropleiding Kunst, Cultuur & Media specialiseerde Patty zich op kunstsociologie, kunstmarketing en de kunstdiscipline muziek. Nu werkt ze als marketing manager voor verschillende musea en combineert ze haar passie voor muziek, media en ondernemen bij Musicly! Patty is dol op neo-soul, 90’s hiphop, yoga, reizen, dansen en liedjes zingen.

Ella Kuijpers

Swinging fundraiser

Tijdens haar interdisciplinaire letterenstudie Algemene Cultuurwetenschappen specialiseerde Ella zich in de kunstdisciplines muziek, fotografie, architectuur en ook filosofie. Nu studeert zij de Master Cultural Economics and Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit. Ella is gek op disco en zingt graag Michael Jackson, experimentele muziek en Lianne la Havas.

Erik Luiten

e-Rocking Reporter

Toen hij met gitaar en laptop de wereld over reisde kwam Erik erachter dat hij het best schreef met een gitaar op schoot. Na vele concertjes te hebben gegeven op stranden rond kampvuren bleven zijn vingers hem om meer aandacht vragen. Hij startte met de studie journalistiek om al schrijvend verslag te kunnen doen van wat hem het meest interesseert: artiesten, inventiviteit en muziek.

Ties Timmers

Blogger

Ties ondekte veel over de muziekwereld door zijn werk bij onder andere NPO Radio 6 en 3VOOR12/Utrecht. Hij programmeerde voor het SJU Jazzpodium en organiseert momenteel het Buurland festival, maakt radio op Stranded.fm en is game-host. Ook speelt Ties gitaar en krijgt altijd liedjes in zijn hoofd als mensen iets zeggen wat in een songtekst zit.

Sarah Mulders

Blogger

Sarah is een creatieve duizendpoot. Ze speelt klassieke piano vanaf haar 8ste, zingt en schrijft haar eigen nummers op gitaar, heeft sinds 2015 haar eigen auteursbedrijf opgericht en onlangs heeft ze ook haar eerste boek uitgebracht. Na bijna 10 jaar reizen en werken als duiklerares op verschillende tropische oorden, heeft ze nu besloten zich in te zetten voor Musicly. Ze kan eindelijk haar passie voor muziek en schrijven combineren, maar nog belangrijker: anderen hiermee helpen!